Geniet van deze authentieke Thaïse gerechten, vers bereid en geselecteerd door onze authentieke Thaïse chefs.

Naast onze Curry Bar bieden we bij KHIN ook een aantal typisch Thaïse gerechten aan.

Chef Kok Pannaphong selecteerde voor u de succesnummers en meest gesmaakte gerechten van ons restaurant ToThai in Tienen.

Deze gerechten worden gemaakt zoals je ze ook in Thailand geserveerd zou krijgen, zonder compromissen of toegevingen op de smaak of op de kwaliteit.

KHIN gebruikt in alle gerechten glutenvrije soja-en oestersaus.

Allergenen Info

KHIN / Thaïse Specialiteiten

  • Een bord met kleine Indonesische gerechten, waaronder satay spiesjes, een loempia, en gevulde loempia's, geserveerd met drie sauzen in een aparte bak en een stukje prikker.

    KHIN Assortiment Voorgerechten

    Een lekkere combinatie van gegrilde kippenspiesjes, huisgemaakte Thaïse lenterolletjes, gefrituurde scampi in bladerdeeg en gestoomde dim-sum met gehakt.

    De hapjes worden geserveerd met zelfgemaakte pindasaus, sojasaus en zoetzure saus.

    Deze voorgerechtjes zijn ook apart verkrijgbaar, maar dit is de combinatie van alles wat voor lekkerbekken die niet kunnen of willen kiezen.

  • Tom Kha Gai

    Tom Kha Gai (Kippensoep met kokosmelk en koriander)

    Waarschijnlijk de meest populaire soep van Thailand. Mild en romig is de favoriet van vele klanten. Deze comfort-soep wordt gebouwd op basis van klassieke Thaïse kruiden als citroengras, galanga en kaffermonblad.

    Deze soep is zo een lieveling dat als mensen ons vragen wat de smaken van de echte Thaïse keuken zijn we ze vaak aanraden als een eerste proevertje.

  • Close-up van een kom met hete tomatensoep, met gesneden groene uien en kruiden bovenop.

    Tom Yum Goong* (Pittige scampi-soep met citroengras en chilipasta)

    De prachtige rode kleur en de pittige smaak omsluit de perfecte balans van het typische Thaïse klavertje vier van specerijen: zout, zuur, zoet en pikant.

    De discussie gaat vaak alleen over de vraag of je al dan niet kokosmelk toevoegt. Dat maakt de soep romiger en rijker maar verstoort volgens de puristen de fragiele balans van de soep.

    De beste manier om te kijken tot welk kamp je zelf behoort is om het allebei eens te proberen natuurlijk.

  • The image shows a bowl of noodle soup with green onions and a topping of chili or sauce.

    Giew Nam

    Ondergedompeld in een eigen gemaakte bouillon vind je enkele scampi’s die in een jasje werden gehuld.

    Een zachte soep die ook bekend staat als Wonton Soup. Dit is het ultieme en perfecte comfort food, als start van een heerlijke maaltijd.

  • Gevulde schaal met garnalen en zeevruchten in een saus op een schaal

    Prik Pao Chili Paste* (Scampi, inktvis, mosselen met zelf gemaakte chilisaus)

    Boi, onze chef kok, werd geboren in Surat Thani – een stad in het zuiden van Thailand en gelegen aan de Golf van Thailand. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat vis en schaaldieren de belangrijkste ingrediënten zijn van dit fabuleuze gerecht. Hij heeft er zijn eigen persoonlijke toets aan gegeven door alles te wokken in een zelf opgebouwde chilipasta. Krachtig, pikant en uniek in België. Smakelijk!

  • Bord met pad thai met garnalen, taugé, pinda's, groene uien en ei op een houten tafel.

    KHIN Pad Thai (The Original)

    Er wordt gefluisterd dat Pad Thai geen eeuwenoud Thaïs gerecht zou zijn, maar rond het jaar 1930 zou zijn gecomponeerd door de toenmalige Eerste Minister. Wat er ook van zij, het is zonder twijfel één van de lekkerste straatgerechten en ook onze koks serveren u de originele versie. Dat kan - zoals het authentiek moet - met scampi’s maar ook met kip. We hebben ook een vegetarische versie, dus er is eigenlijk geen enkele reden om dit supergerecht niet te bestellen.

  • Schotel met stukjes vlees, groenten en een donkere saus op een roze bord, op een houten tafel.

    Gai Pad Medmamuang

    Een van de meest populaire gerechten op onze kaart maar ook in Thailand. Het recept is tijdrovend, maar het resultaat is perfect.

    De beste cashewnoten ter wereld worden geteeld in Thailand, voornamelijk op het eiland Phuket. Mamuang Himaphan betekent cashewnoot. We gebruiken in dit gerecht palmsuiker voor een meer sappige smaak.

  • Gevulde rijst met wortels, erwten, ei en koriander op een bord

    Khao Pad Gai (Gebakken Rijst met Kip)

    Sommige gerechten lijken simpel en voor een stuk is dat niet anders met onze Khao Pad Gai, die heerlijke jasmijnrijst combineert met malse stukjes kip en frisse groentjes. De schotel wordt à la minute gewokt zodat je kan genieten van deze klassieker. We bieden ook een vegetarische versie voor de liefhebbers.

  • Kra Prao Gai

    Kra Prao Gai

    In het Thais betekent pad 'gewokt', krapow betekent 'heilige basilicum' en gai is 'kip', dus letterlijk 'gewokte heilige basilicumkip'.

    Het gerecht is een knipoog naar het roerbakkende kookproces dat is aangepast vanuit de Chinezen. Pad Krapow bestaat uit vlees, zoals kip, varkensvlees of rundvlees, of zelfs zeevruchten, geroerbakt met basilicum, pepers en knoflook, geserveerd met rijst en ei. Bij KHIN serveren we met kip.

  • Gerecht met stukjes kip in een oranje saus, gegarneerd met koriander en gesneden groene uien op een wit bord

    Gai Pad Sauce Satay

    Heerlijk sappige stukjes kip, overgoten met huisgemaakte saus van pindanoten. Deze complexe saus bevat nog stukjes pinda om het ‘crunchy’ effect goed tot recht te laten komen.

    Gai Pad Sauce Satay is een allemansvriend die ook door kinderen fel gesmaakt wordt, ook al omdat ze zeker niet pikant is. Eén van onze toppers.

  • Biefstuk met champignons, uien en groene en rode paprika op een aardewerken bord.

    Nua Nam Man Hoi

    Roerbakken rundvlees met champignons, ui, paprika en oestersaus.

    De rundslapjes worden kort aangebakken en gewokt in een zachte saus. Een rustig maar zeer lekker gerecht waarbij alle smaken perfect in balans worden gebracht.

  • Gebakken garnalen met gemengde groenten, inclusief broccoli, bloemkool, babymaïs en wortelen, op een ovale bord

    Koong KHIN

    Verse, gestoomde Belgische groenten worden gewokt en opgewerkt met (glutenvrije) oestersaus en (glutenvrije) sojasaus.

    We werken af met scampi’s en zo heb je een gezond, vers en smakelijk gerecht.

    Dit is één van de weinige Thaise schotels die veel groenten bevat, want meestal worden die in Thailand (net als bij ons) apart besteld en geserveerd.